duminică, 13 februarie 2011

"Bantuie" un aer primavaratic

Se spune ca "omul sfinteste locul", zicala romaneasca veche si nu odata confirmata de viata de zi cu zi. Zilele trecute, unii elevi mi-au spus ca simt in scoala un "aer primavaratic" si ca , de o vreme au senzatia ca pofta de viata ne-a cuprins pe toti mai mult decat oricand. Am zambit subtire, deoarece stiam unde vor sa bata. Sunt doar cateva saptamani de cand primavara bate la fereastra, culmea in mijlocul iernii incepand. E suficient sa treci pe coridoare, sa simti zambetele relaxate ale elevilor si dascalilor si sa intelegi multe. Azi am trecut pe la subsol, unde "noul" este pronuntat si in ceea ce priveste spatiul de invatamant. Si sa vedeti cate planuri sunt pe tapet! Cate idei,departe de a fi nastrusnice, vor fi puse in curand in practica. Totul pentru ca Scoala 2 sa fie ceea ce se doreste a fi: un spatiu al bunului gust si al elegantei. Al muncii cu sarg,dar placute si, mai ales, al prieteniei!
 Mereu s-a spus ca mostenim o cladire veche si greu de intretinut. Ce nu s-a inteles este ca vechiul nu e sinonim cu lipsa de valoare si ca o astfel de cladire poate "sa prinda viata", punand in practica rapid si fara compromisuri ideile simple, dar practice, ale oamenilor din cladirea aceasta veche. Vechiul poate fi innobilat de ideile noi si de oamenii de valoare. Si mai e ceva: trebuia sa vedeti elevii nostri mutand bancile,directorul scolii noastre, prof. Codruta Baciut dand exemplu personal la treaba si dascalii incercand sa se faca utili pana la capat. mai mult, trebuia sa vedeti cum munceste nea Cornel si al lui ajutor de nadejde. Si poate atunci ati fi inteles ca "bantuie un aer primavaratic" la Scoala 2!



Primele imagini sunt, din fericire,deja imagini de arhiva! Ultimele ne arata ce se poate face ,cu indemanare, implicare si multa pricepere in doar cateva zile. Daca veti trece pe la subsolul scolii nu o sa il mai recunoasteti!
Si e doar inceputul!