luni, 21 februarie 2011

FARSANGOLTUNK!!!

A tegnapi nap, 2011. február 19-én tartottuk meg iskolánk Farsangi mulatságát.
Amint már írtunk róla, az osztályok lázasan készültek az eseményre, ami meg is látszott a bemutatott jelenetek színvonalán. Elmondhatjuk, hogy jól kiválasztott, ötletes, humoros és szórakoztató jeleneteket láttunk. Néhány tanuló játékával lenyűgözte a közönséget. A Hunorok
(Menyhárt és Madaras) kíváló kis színészek, a japán lány folyékonyan ontotta a poénokat e fura nyelven (Pásztor Ágnes), mindig téma a szőke nő (Tőkés Nikolett), Tími és Dávid szigorú tanár lenne (Udvarhelyi Tímea, Molnár Dávid), a rossz tanuló szerepét jól játszották a hétcések (gratula a tanár néni alakításának) , a hatcések meggyőztek, hogy tele vannak érzésekkel és ezt ki is tudják fejezni, Zsófi és Evelin játéka a nagyszínpadon is tapsot kapna, a nyolcések újra hozták formájukat, ismerik és értékelik a hagyományt, de a mai fiatal érzésvilágát is. Időutazásuk, "fal lebontó kísérletük" jól sikerült, köszönhetően ötletességüknek és játékuknak. Dicséret a szerzőnek-rendezőnek! (Kovács Nóra)
Íme a farsang első része képekben!

Az előadás után következett a jelmezek bemutatása. Ötletekben nem volt hiány, megtestesült a Facebook és a Szabadság szobor, láttuk Harisnyás Pippit többször is, megszívleltük az öko tasak figyelmeztetését, múltbeli vendégek is voltak Vilma és egy ősember személyében, egy ügyes cigánylány táncát is megcsodálhattuk, ránk ijesztettek a kalózok, maffiózok, találkoztunk egy szép menyasszonnyal, eljött Stan és Bran is, egy nagyon kedves Scooby Doo, voltak pincérek, szakácsok, focisták, rendőrök, cowboyok és ki tudná felsorolni, hogy még hányan.
A diákok szereplését díjakkal jutalmazták a zsüri tagok. Külön dicséret illeti a jelmezekbe öltözött tanárokat!
A jelmezek kavalkádja után fergeteges buli következett! A végén elégettük a szalmabábut, minden rossz jelképét, és vele együtt eltemettük a telet is! Köszönjük a szervezőknek és a résztvevőknek! Jó buli volt! Várjuk véleményeiteket!

Sâmbătă, 19.02.2011. a avut loc Carnavalul, o sărbătoare tradiţională la secţia maghiară a ciclului gimnazial. În prima parte clasele au prezentat scenete vesele şi pline cu umor, după care a urmat prezentarea costumelor, şi la sfârşit petrecerea. La final, am ars omul din paie, care reprezenta răul, dar acţiunea simbolizează şi înmormăntarea iernii. A fost un eveniment foarte reuşit! Mulţumim organizatorilor şi participanţilor!