miercuri, 18 mai 2011

Excursie de pomina cu IV B



15 nazdravani din clasa a IV-a B, insotiti de invatatoarea lor, Florentina Muntean, (probabil) viitorul diriginte, prof. Ioan Laslo si bibliotecara Victoria Oltean au petrecut un week-end de pomina in drum spre Tara Hategului. 
Pe drum am facut un popas ( de 5 ore:) ) la Alba-Iulia, asistand la schimbarea garzii, ascultand pasii celor care in urma cu aproape un secol au semnat "Rezolutia de Unire", luand act la mormantul lui Iancu de Hunedoara ca "s-a stins lumina lumii", retraind momentele incoronarii Regelui Fertinand si a Reginei Maria in Catedrala Reintregirii Neamului , sau de ce nu?, mangaind poneii, mancand inghetata sau jucandu-se prin Cetate.Totul intr-o veselie generala.
Am trecut apoi pe la casa lui Aurel Vlaicu. minunandu-ne de spiritul inventiv pe care l-a avut aviatorul. Machetele cu prototipurile avioanelor sale, dar si bicicleta sau motocicleta pe care el le-a inventat ne-au inspirat si pe noi. Si de ce sa nu recunoastem am visat si noi ca, odata, sa fim studenti la Munchen si sa strabatem zarile albastre.
Tara Hategului ne-a primit cu o izbucnire de soare. Si noi am profitat intrand din plin printre ruinele Sarmisegetusei Ulpia Traiana. In Amfiteatru ne-am imaginat cum a fost viata pe vremea romanilor, dar nu am stat mult pe ganduri atunci cand ne-a venit ideea sa-i dam un update. Am tinut chiar o sedinta(e drept una foto:) in forul roman si am incercat sa descifram inscriptiile latinesti( noroc cu profu' de isto aici).
Pensiunea Cora ne-a primit curata si seara a fost una plina de... muzica si "pupilici". 
A doua zi a venit vremea Manastirii Prislop, loc de pelerinaj pentru numerosi credinciosi. Mormantul parintelui Arsenie Boca ne-a atras ca un magnet, iar grota in care parintele se ruga a fost un loc de reculegere pentru fiecare dintre noi. Incarcati cu energie pozitiva am pornit apoi spre Hunedoara, pentru a vedea Castelul Corvinilor, impresionat si acum dupa atatea veacuri de cand a fost construit. Desigur nu au lipsit jocurile si atmosfera vesela. Suntem de departe cei mai buni cantareti, iar repertoriul ni l-am cizelat inca din vacanta de vara, in tabara de la Lapusna.
Ultimul oras vizitat a fost Deva. Daca ajungeti pe acolo sa nu ratati Pizzeria Venezia si,. desigur , sa nu uitati sa urcati la Cetate. Daca aveti timp o puteti face poe jos, daca nu faceti ca noi: luati telecabina. Panorama de sus este fantastica, iar inscriptiile de pe pereti cum ca ar exista vipere sunt povesti. Cel putin noi nu am intalnit nici una :) 
Am ajuns acasa dupa ora 22, rupti de oboseala, dar veseli si cu dorinta de a o lua de la capat. Si a mai fost ceva: pe buzele tuturor era expresia "cea mai tare excursie din viata noastra". Multumim doamna invatatoare!