vineri, 13 mai 2011

Dumbrava si pasarile


    Era o frumoasa dupa amiaza de primavara.Afara era cald si bine.Elena avea un drum destul de lung pana la prietena sa, Mirela,asa ca a pornit prin dumbrava deoarece era un drum mai scurt.Elenei nu-i placeau animalele. Aceasta fata era cam baietoasa.Si ca sa nu uit: si-a luat si prastia de acasa.Calca incet ca sa nu se piarda prin dumbrava. Dumbrava nu era periculoasa si nu te puteai pierde prin ea, dar Elena era derutata de ciripitul bland si vesel al pasarelelor.
    Dupa cum stiti, fiecare dumbrava are un conducator ,dar nu un om oarecare,ci o pasare, deoarece poate zbura ca sa vada pericolul. Un astfel un conducator poate fii: barza,ciocarlie,ciocanitoare, chiar si pasare flamingo, chiar daca numai o data la 100 de ani.Ei bine, aici era conducator o vrabie. Era mai mare decat un om. Vazand-o pe Elena cu prastia ,vrabia a stat pe ganduri un pic si apoi…HAT!PAC! A apucat-o pe Elena cu ciocul de bluza si a plecat linistita. Dar Elena se smucea si se misca, nestiind ce se intampla. Atunci vrabia a lasat-o sa cada  pe un pat plin cu pisici. Elena a tipat atat de tare incat toate animalele s-au adunat in jurul ei: camile, cai, tapi, elani, jaguari ... Atunci vrabia cea uriasa a venit si a pornit DVD-ul. Doar pasarile sunt si ele in pas cu moda. Ce rula a facut-o sa I se rupa inima:era un filmulet cu animale batute ,batjocorite si certate. Vrabia a spus:
 -Noi animalele nu vrem raul nimanui, dar oamenii ne distrug viata uneori.De aceea am creat acest loc, ca sa fim impreuna si sa avem un loc in care nimeni sa nu ne gaseasca si sa ne faca rau. Sper si tu sa fii de partea noastra si sa ne ocrotesti.
Driiiing, Driiiing! Suna telefonul. Era Mirela . A spus ca vine la ea.
Dupa ce a vorbit   la telefon , Elena,s-a dus si a luat prastia din gradina. Nimeni nu stie unde a pus-o. Nimeni nu a mai gasit-o vreodata. Si- a pus inima de piatra la o parte si au inceput sa-i placa animalele, a inceput sa le iubeasca. De atunci,Elena s-a hotarat sa ocroteasca animalele. Ele sunt prietenele omului.
Carina Alempi, cls. a IV-a A