miercuri, 2 martie 2011

De Dragobete...*

    Luni, 28.02.2011, Sala Mica a Palatului Culturii a fost neincapatoare pentru cei veniti sa participe la show-ul intitulat "Daca ValenCRIZE nu e, e Dragobete". 






    Pregatirile, agitatia, "imi sta bine?" , "am emotii"  , "microfoanele merg?", "vezi ca am probleme cu lumina" si altele de acest gen au incetat ca prin farmec atunci cand Doni a intrat pe scena, cantand suav... Cursa "gasirii lui Ionut" (un Zegre plin de emotii), cautat cu insitenta inca de la Dragobetele
trecut de lelea Floarea (Raluca, senzationala, ca de obicei) si de al ei Nechifor... Mos Nechifor (Vadim a intrat in rol perfect) s-a soldat in final cu "detectarea" fugarului. Iar ceea ce a urmat a fost "de poveste" : o incursiune cantata, jucata si dansata prin cateva dintre obiceiurile celor din jurul nostru. Totul intr-un haz general, pigmentat permanent cu replici seci, care au facut deliciul celor prezenti. Am aflat repede cum sta treaba intr-o "familie moderna" cu ajutorul Anei Maria si a lui Vice, ne-am plimbat asemeni orasenilor pe tarla, participand la "Prostii intreaba, fraierii raspund"(mare concurs de "cultura generala") in interpretarea Manulelei si a lui Cosmin, am cantat impreuna cu delicata Paula, eleganta Andreea si  talentata Justiniana (alaturi de colegii ei de clasa intr-o varianta a capella)... Lumea "lui Catalin Botezatu" si a lui "vai tuuuu" ne-a fost adusa pe scena de Bianca, Betty si Lelitz, iar contrastul dintre rafinata Anastasia si "manelistul" Cosmin a fost debordant, ba chiar "mirobolant". Fetele din VIII A (Doni, Maria, Rox' , Roxana, Andreea, Kitty, Alina si Ioana) au incins atmosfera cu dansurile lor, iar cele doua concursuri interactive i-au adus pe scena pe cei din public. Finalul (putea fi altfel? doar era Dragobete) a fost etno : Roxana si Maria demonstrandu-ne inca odata ca folclorul poate incalzi sufletele si aduce voia buna! Iar "Bade-n blugi originali" , parodia folosita uneori in excursiile noastre, a fost cantata apoi de o mare parte a salii alaturi de cele doua soliste (elevii din IV B si V A au fost aici la inaltime!)

    Dragobete 2011 de la Scoala Generala Nr. 2 a fost pus in scena de prof. Enescu Krisztina, consilierul educativ al scolii si prof. Ioan Laslo, cu colaborarea prof. Diana Pitea. Evenimentul, la care a fost desigur prezenta doamna director, prof. Codruta Baciut, alaturi de numeroase cadre didactice nu ar fi fost posibil fara sprijinul Bibliotecii Judetene (personal al doamnei director Monica Avram ).
     Sarbatorirea Dragobetelui sub forma unei astfel de manifestari a ajuns anul acesta la a  IV-a editie. Mai reusita sa mai putin reusita decat cea precedenta, ramane sa considerati fiecare dintre voi. Ce este sigur, e ca va asteptam si la anul, cu forte proaspete si, mai ales, cu idei noi. Pentru ca, asa cum ne sta bine celor de la Scoala 2, pofta de viata si spontaneitatea pot sa ne faca lumea din jurul nostru mai frumoasa. Lucru care e permanent posibil cata vreme suntem "Prieteni mereu!"