duminică, 6 martie 2011

IV. D OSZTÁLY



Gyorsan telnek a napok, s máris a második félév heteit “tapossuk”. Nem tehetünk pontot még a negyedik osztály végére anélkül, hogy szorgos “kiscsapatomról” ne szólnék pár szót . Ügyesen dolgoztak az első félévben is Iskolán kivüli tevékenységekre, vetélkedőkre mentünk, ahol szép eredményeket értünk el.
Az Anyanyelvi vetélkedőn osztályomat Fábián Beáta, Kelemen Szilárd és Nyárádi Zsófia képviselte, ahol a negyedik helyet foglalhattuk el. ( a körzeti szakaszon)
A Brenyó-matematika pontszerzőn Damó Ferenc és Balizs Zsuzsanna munkája, kitartása meghozta az eredményt, hiszen a megyei szintre is eljutottak. Itt Damó Ferenc a III. Helyezetet érte el és képviseli iskolánkat az Országos vetélkedőn is. (Kecskemét)

A Zrínyi matematika versenyen osztályomat Balizs Zsuzsanna, Damó Ferenc, Nyárádi Zsófia, Szabados Ferenc és Szabó Alexa-Tünde képviselte.
Első félévben a Gyerekkönyvtárban az ősz tematikával portfólió kiállításunk volt, amit az ETV is közvetített.
Gyerekeim nagyon szeretik a témakörös munkákat, a “projekteket”. Erre különösképpen készülnek, kész “természetbúvárok” lesznek…
Damó Ferenc az a kiemelkedő egyéniség, aki mindig sokkal bővebben , terjedelmesebben foglal össze egy-egy témakört. Ilyen volt a Románia növény- és állatvilága projekt, ahol több oldalon keresztül mutatta be hazánk gazdag élővilágát!

În clasa a IV-a D sunt mulţi elevi sârguincioşi, creativi şi talentaţi. Ei au participat la multe concursuri şi activităţi extraşcolare obţinănd rezultate frumoase.
Damó Ferenc este elevul, căruia îi place să se aprofundeze
 într-o temă şi caută rezolvări mai complexe, mai vaste.

Szász Erika tanítónő