miercuri, 16 martie 2011

Proces la Cultura Civica...




In sfarsit … Ora de educatie civica la clasa a VII-a A!
De ce ma bucuram atat de tare? Pentru ca urma sa fie o ora mai … speciala.
Grabiti ne indreptam spre cabinetul de istorie , unde urma sa aiba loc simularea unui proces referitor la traficul de organe.Daca tot trebuia sa discutam despre “puterea judecatoreasca”, de ce sa nu o facem aplicat?
Dupa ce ne-am imbracat cu robele negre de judecatori , avocati , procurori si gri in cazul grefierului ( multumim doamnei Marcela Petricu pentru robe ) si am intrat in pielea personajelor noastre , iar judecatorul a declarat  sedinta deschisa!
A urmat prezentarea cauzei de catre procuror, luarea declaratiilor martoriilor, sustinerea nevinovatiei inculpatei,  de catre avocatul acesteia, declaratia inculpatei si a martorilor care erau de partea sa, toate acestea sub atenta indrumare a domnului prof.Ioan Laslo si sub prezenta incurajatoare a doamnei diriginte, prof. Oana Bejan .
Ideile celor implicati curgeau , se crease o atmosfera specifica , cand … se aude clopotelul. Dezamagiti ne-am indreptat cu totii privirile catre domnul profesor care ne-a promis ca vom continua sedinta in urmatoarea ora de cultura civica, ora care se va desfasura poimaine , iar dupa ce se va pronunta verdictul vi-l vom comunica cu siguranta si voua.Mai juridic spus: “s-a dat un nou termen pentru solutionarea cauzei”
Aveti mai sus cateva poze asigurate de colegul nostru Vadim, deja fotograf consacrat , din care va puteti da seama ce s-a intamplat joi.
In concluzie : asa ore sa tot fie!

Echipajul implicat:
Judecatori:Verdesescu Miruna si Iclanzan Cosmin
Procuror: German Beatrice
Avocat : Bianca Lixandru
Inculpat: Codarcea Andrada
Martori: Sonia Zahan si Madalina Radut
Grefieri: Pop Stefania si Popovici Alina