miercuri, 8 februarie 2012

Jocurile iernii


             Este iarnă. Un strat alb şi pufos mi-a îmbrăcat strada. Copacii au straie noi, albe şi sclipitoare. Nişte steluţe reci cad de sus fără încetare şi se aştern pe pământ formând o pătură groasă de nea.
            Nu este foarte frig, aşa că mă duc la săniuş cu clasa şi cu familia mea pe dealul din Sîngeorgiu de Mureş. Ajunşi acolo, urc cu nerăbdare împreună cu fratele meu până la jumătatea pârtiei, unde facem o pauză să ne odihnim, apoi  ne ambiţionăm şi reuşim cu greu să ajungem până-n vârful pârtiei. Înainte de a porni la vale admirăm peisajul foarte frumos pe care nu cred că-l poţi descrie în cuvinte. După ce ne-am odihnit ne-am dat drumul cu săniuţa şi am prins o viteză neaşteptat de mare. Pe la jumătatea pârtiei am căzut de pe sanie, dar nu ne-am lovit. Când ne-am ridicat eram plini de zăpadă. Nu după mult timp au aparut câţiva din colegii mei şi doamna învăţătoare care a venit cu căţeluşa ei, Maya. Săniuţa era trasă de Maya. Căţeluşa a tras-o pe doamna învăţătoare în josul pârtiei in mare viteză pe o placă. Când au ajuns jos erau albe de zăpadă si ameţite de viteză. Apoi, câţiva copii s-au plimbat cu săniuţa trasă de Maya prin împrejurimi.
            Eu şi colegii mei ne-am jucat foarte mult, iar la sfârşit am băut cu toţii ceai fierbinte şi am făcut poze. Acest joc de iarnă împreună cu colegii mei îl voi purta mereu în amintire.Iubesc iarna!
Iclănzan Denisa Simina, clasa a IV-a B