miercuri, 30 noiembrie 2011

“1 Decembrie - Sarbatoarea romanilor”

Comisia metodica a invatatoarelor sectiei romane din scoala noastra a derulat in perioada 25 noiembrie-30 noiembrie 2011 proiectul educational “1 Decembrie - Sarbatoarea romanilor” avand ca scop marcarea zilei de 1 Decembrie - Ziua Nationala a Romaniei.
Din activitatile propuse si realizate amintim doar cateva:
·       - Prezentarea importantei zilei de 1 Decembrie 1918 cu ajutorul pliantului “1 Decembrie - Ziua Nationala a Romaniei”
·         -Citirea unor lecturi care oglindesc marele eveniment
·        - Realizarea unor lucrari practice la orele de abilitati practice
·         -Realizarea unor desene adecvate temei la orele de educatie plastica
·         -Confectionarea de ecusoane tricolore si purtarea lor pe parcursul derularii proiectului
·         -Invatarea textului, melodiei si pasilor de dans ai Horei Unirii

De asemenea, cu ajutorul doamnelor invatatoare, elevii au realizat cate un panou cu titlul “La multi ani, Romania!”  in care au prezentat cele mai reusite lucrari realizate la orele de educatie plastica si abilitati practice.
Proiectul se va incheia miercuri, la ora 12, cand, elevii si cadrele didactice vor participa in curtea scolii la hora care se va juca in cinstea acestui eveniment, dupa ce  prof. Ioan Laslo va evoca acest moment atat de important in istoria poporului roman, Unirea Transilvaniei cu Romania si formarea "Romaniei dodoloate”, visul de veacuri al tuturor romanilor.
Aflandu-ne aproape de finalul proiectului, putem afirma ca, prin comportamentul lor, prin implicarea si participarea cu dragoste si interes la desfasurarea activitatilor, elevii au dat dovada de spirit patriotic si mandrie a identitatii lor nationale.
Felicitari doamnelor invatatoare care au facut ca acest proiect educational sa fie un adevarat succes!
LA MULTI ANI, ROMÂNI !
LA MULTI ANI, ROMÂNIA !