marți, 22 noiembrie 2011

Ziua Recunostintei: Thanksgiving

Este o sarbatoare anuala a familiei în care se multumeste (traditional lui Dumnezeu) pentru bogatia recoltei din acel an.
Thanksgiving a fost preluata de la primii colonisti sositi în Lumea Noua (cu vasul Mayflower), care în anul 1621, ca semn de recunostinta fata de recolta miraculoasa obtinuta în conditii climaterice dure, au tinut o petrecere unde i-au invitat si pe localnicii indieni care ii invatasera cum sa traiasca pe noile meleaguri.
In Statele Unite, de Ziua Recunostintei, se organizeaza parade in care defileaza de obicei fanfare scolare si  care alegorice. Mancarurile traditionale de Ziua Recunostintei sunt curcan umplut (fript, afumat sau la cuptor), jambon, cartofi piure, cartofi dulci, porumb, si placinta de dovleac.
Anul acesta, Thanksgiving Day va fi sarbatorita joi, 24 noiembrie 2011, zi care va fi marcata si la noi in scoala prin activitati specifice (ateliere de lucru: “Let’s make a Thanksgiving turkey”).
Cine doreste sa confectioneze un curcan din hartie, poate sa intre pe pagina  http://www.papertoys.com/turkey.htm  si sa incerce.
-         Happy Thanksgiving Day!
Prof. Diana Pitea