vineri, 31 decembrie 2010

Bucuriile copilariei


Prima zi din vacanţa de iarna a sosit! Soarele strălucea cu putere trimiţând săgeţi ascuţite pe întreg pământul.Ascutite,dar reflectate de zapada proaspat cazuta.
        Prin cameră nu mai era loc nici pentr-un pitic. Peste tot haine, papuci, jucării, cărţi,...În două ore bagajele trebuia să fie pregătite pentru plecarea la bunici. De mult am aşteptat acest moment. Mama a fost impresionantă de felul în care ne-am mişcat. În sfârşit, cu toate în bagaje, iată-ne la drum.
        Numai cântec, zâmbete şi voioşie!  Bunica ne aştepta ca de obicei cu gogoşi şi ceai cald. Ah! ce miros îmbietor! Dar nici Azor nu s-a lăsat mai prejos. La picioarele bunicii ne întâmpină dând din coadă!
        După zeci de îmbrăţişări, sărutări şi urări de bun venit, ne aşezăm la umbra nucului. Bunica ne copleşeşte cu bunătăţi aburinde şi îmbietoare.
        Gogoşiile alunecau pe gât una după alta! Motanul, Norocel a renunţat să-şi mai mute privirea după ele şi s-a răzbunat răsturnându-mi ceaiul în poală.
        - Bun venit în ograda bucuriei unde petele sunt permise, iar tristeţea este interzisă! spuse bunica veselă şi toţi am izbucnit într-un râs zgomotos.
Justiniana Hancu,cls. a V-a A