marți, 28 decembrie 2010

Iarna,anotimpul argintiu

Motto: "-Uite ma ca ninge afara!!!
            -Da link sa vad..."
Iarna se face stăpână peste întinsa zare. Soarele sfios şi palid se arată rar printre norii îngheţaţi şi plumburii, aruncând străluciri peste pomii cu ramuri de argint.
Oamenii privesc pe geam şi admiră minunatul tablou al iernii. Casele triste sunt ascunse sub căciuli albe de postav. Fulgi moi ca de vată ţes văzduhul.
Afară totul e pustiu. Strazile sunt acoperite de un ocean de zăpadă. Deoadată liniştea naturii este perturbată de un lc de copii care, fascinaţi de peisajul miraculous au ieşit la săniuş. Săniile urcă şi coboară într-o pulbere fină şi strălucitoare de steluţe albe de nea. Văzduhul se umple de chiotele necontenite ale copiilor.
Seara, zburdalnicii se întorc acasă, veseli şi cu bujori reci în obraji, cu gândul ca a doua zi o vor lua de la capăt. Mama ii aşteaptă în prag cu un zâmbet cald şi ii aşează lângă sobă ca să isi încălzeasca mânuţele şi picioarele îngheţate. Un ceai fierbinte, o mângâiere pe frunte şi un sărut pe obraji si se simt minunat.
Înserarea tainică cuprinde întregul tinut, liniştea nopţii învăluie totul, frigul năpraznic pune stăpânire peste tot ce ne inconjoara.
Priviti afara pe geam!Nu e nevoie de link!!!
Mădălina Târşoagă , cls. a VI-a A