miercuri, 22 decembrie 2010

Adevărata semnificaţie a Crăciunului

        După cum ştiţi, în curând vine Crăciunul. Bănuiesc faptul că deja simţiţi acea atmosferă de sărbătoare: lumini, decoraţiuni, colinde... Dar oare care este adevăratul motiv pentru care ne încântă Crăciunul?
            Părerea mea este că nu toţi sărbătoresc Crăciunul aşa cum se cuvine, în special copiii, care îl aşteaptă cu nerăbdare pe Moş Crăciun. Cel sărbătorit trebuie să fie Domnul Iisus Hristos. Acum mult timp, într-un sălaş din marele Viflaim, s-a născut Iisus din Sfânta Fecioară Maria. Naşterea Domnului i-a bucurat pe toţi, deoarece El a fost trimis să apere şi să ierte lumea de păcate.
            În prezent, toţi aşteapta moşul plin cu daruri. Nu zic că el nu e binvenit. Dimpotrivă. Le face o mare bucurie copiilor. Dar trebuie să ne gândim si la Iisus Hristos deoarece El trebuie slăvit. Pentru că El şi-a dat viaţa pentru noi. Şi chiar înainte de a fi răstignit, El S-a rugat pentru noi Tatălui Său, pentru a ne ierta toate păcatele. De asemenea trebuie slăvit pentru toate bucuriile şi minunile care Le face.
            Un Crăciun fericit! Şi nu uitaţi care este adevărata semnificaţie a Crăciunului!
Bianca Moldovan,cls. a VI-a A