marți, 21 decembrie 2010

Noi umblăm să colindăm...

...Aşa am ajuns şi la Biblioteca Judeţeană Mureş, oferind din prea plinul nostru sufletesc  urări de bine, sănătate şi viaţă lungă celor care veghează asupra  cărţii.
Elevii Şcolii Generale Nr.2 , în preajma sărbătorilor de iarnă au făcut o descindere  la Biblioteca Judeţeană susţinând un veritabil moment de colinde, datorat în primul rând doamnei profesoare de muzică Doina Boariu şi Corului şcolii.
Ne-au primit cu multă căldură doamna director Monica Avram şi angajatele bibliotecii, care au şi colindat împreună cu noi. În jurul bradului frumos împodobit din holul bibliotecii, au răsunat colindele „Bună vreme gazdă-aleasă”, „Aseară pe-nserat”, „Mărire întru cele-nalte”, „Deschide uşa creştine”, apoi „Deck the halls” în limbile engleză, română şi maghiară , „ A way in a Manger”, „Rudolf ” şi „We wish your a Marry Christmas”. Colindele au fost urmate de tradiţionala urare: „ Streşină de mintă creaţă/ Da-v-ar Dumnezeu viaţă/ Streşină de busuioc/ Da-v-ar Dumnezeu noroc”, rostită cu tot focul inimii de eleva Justiniana Hancu din clasa a V-a A.
În  cor, sunt 30 de elevi, selectaţi din toate clasele de gimnaziu pe baza acurateţii vocii. Corului şcolii i s-a alăturat clasa a VII-a A şi diriginta Codruţa Băciuţ, precum şi clasa a VIII-a A, diriginte Ioan Laslo.
La final, doamna director Monica Avram ne-a mulţumit, „a plătit colinda noastră”, ne-a spus cu mare drag că ne mai aşteaptă la bibliotecă şi cu alte ocazii.
Elevii şcolii noastre au colindat şi în Centrul  oraşului, la aprinderea luminiţelor pe brad  invitaţi de Realitatea TV, au mai participat şi la Împodobirea bradului şcolii din Cetate cu o idee absolut originală de ornamentare cu globuri şi felinare cu ilustraţii reprezentând diferite activităţi ale şcolii, ei au fost aşteptaţi ca în fiecare an la activităţile din Cetate, cucerind ca de fiecare dată aplauzele publicului pentru dansurile coordonate de doamna profesoară Krisztina Enescu şi pentru prestaţia deosebită a Corului condus de doamna profesoară Doina Boariu.
Manifestările dedicate Crăciunului au fost  numeroase şi deosebite, atât la secţia română, cât şi la secţia maghiară şi vor continua până în Ajun.
Şcoala Generală Nr. 2  vă urează „Sărbători frumoase”şi să aveţi parte de cât mai mulţi colindători.
Prof.Codruta Baciut,consilier educativ