vineri, 24 decembrie 2010

Întâlnire de suflet şi...urări


Cu emoţie şi mare plăcere, elevii clasei a II-a A, împreună cu învăţătoarea lor, inst.Viorica Rusu, au aşteptat să fie colindaţi de cei mai mititei colindători, copiii de la Grădiniţa cu program prelungit Nr.16. Această întâlnire reprezintă o primă etapă a unui proiect desfăşurat pe o perioadă mai îndelungată, în cadrul parteneriatului între Şcoala Generală Nr.2 şi Grădiniţa cu Program Prelungit Nr.16.
Douăzeci şi şapte de prichindei din grupa mare, înfofoliţi şi îmbujoraţi, au pătruns în incinta şcolii noastre vestind Naşterea Mântuitorului. Ei au fost însoţiţi de educatoarea lor, doamna Mirela Ungur, iniţiatoarea proiectului, dar şi de dl. Constantin Însurăţelu -  părinte, de d-na Claudia Mândru - părinte, precum şi de d-na Claudia Măgeruşan - reprezentantă a Comitetului de părinţi.
Copiii, cu glasurile lor timide şi încărcate de emoţie şi aer sărbătoresc, au făcut să răsune colindele: „Îngerii şoptesc”, „Scoală gazdă din pătuţ”, „Sus la Poarta Raiului”. Elevii clasei a II-a au colindat şi ei, apoi, împreună, şi la Bradul împodobit al şcolii, unde s-au întâlnit cu elevii mai mari din clasele a III-a, a IV-a, a VIII-a. Ultimul colind la brad a fost cel al elevilor din clasa a VIII-a A.
La final, pentru o mai bună cunoaştere a Şcolii Generale Nr. 2, li s-au oferit reprezentanţilor grădiniţei pliante vizând oferta educaţională a şcolii.
Mulţumim doamnei director Daniela Buta (Grădiniţa cu program prelungit Nr. 16) şi domnului director Dorin Pitea  (Şcoala Generală Nr. 2) pentru susţinerea şi încurajarea acestui proiect,   menţionând că următoarea etapă a parteneriatului se va desfăşura în luna ianuarie 2011, când vor fi implicaţi mai mulţi profesori şi învăţătoare.(prof.Codruta Baciut)