duminică, 19 decembrie 2010

Magia Craciunului

    Craciunul e cea mai frumoasa zi din an, cand totul se rezuma la cei dragi si la a face bucurii la toti cei din jurul nostru.
    Iarna bate la usa.Stelele mici si albe au acoperit intregul cer, casele si-au pus caciulite de blana alba si s-au imbracat cu cojoace de omat.Doar cosurile fumegande se mai ivesc de sub marea alba de gheata.Afara copacii au amortit de la frigul iernii, iar vantul suiera printre crengile cercelate ale copacilor acoperite de paturi groase de nea.Copii alearga cu bucurie afara vazand miile de fluturi albi cazand din cer depusi  pe pamant.
    Ajunul de Craciun incepe dis de dimineata.Toti avem de facut cate ceva, mama se ocupa cu prepararea sarmalelor traditionale si bine-nteles a cozonacului,nelipsind carnaciorii bine copti.Cu emotie, sora mea si cu mine impodobim bradul care aduce o bucurie si caldura in casa.E multa veselie si intelegere.
    Seara se lasa pe nesemtite asupra orasului luminat de decorul caselor si al potecilor care mai de care colorate si aranjate cu diferite modele.Se aud colindatori in departare,cantand colinde despre Nasterea Domnului,bucurand sufletele oamenilor si primind in schimb prajituri si bomboane.
    De la mic la mare ne imbracam cu echipamentul adecvat iernii :sepcuta,fular,manusi,haide groase si cizmulite si mergem la biserica,unde ne rugam,ne umplem sufletele de bunatate si ne intoarcem acasa unde ne asteapta tot felul de bunatati si bucurii,dar mai ales placerea de a fi toti impreuna.
    In fiecare casa se iveste bradul de Craciun impodobit cu betele in valuri argintii sclipitoare,un rosu ca hainuta Mosului sau chiar un albastru seducator cu acadele multicolore.La unele geamuri se vad nasurile copiilor printre florile de gheata ,prinse pe geamurile aburite si reci in asteptarea Mosului.Mirosul proaspat al cozonacilor ii atrage inauntru pe copii care se joaca in zapada pufoasa ca spuma laptelui si pe taticii care ii ajuta pe copii la realizarea oamenilor de zapada.
    Nu uitam nici de cei apropiati rude,colegi unde pornim la colindat sa anuntam Nasterea Domnului.
    Dupa o zi incarcata,placut obositi mergem la culcare asteptand cu multa emotie dimineata sperand sa fie plin de daruri in jurul bradului pentru toata lumea deoarece Mosul nu uita de noi, si ,in fiecare an, vine cu multe, multe cadouri.Despachetarea lor e o adevarata aventura si se citeste fericirea pe chipurile fiecaruia.
Donatella Fagaras, cls. a VIII-a A
Text distins cu premiul al III-lea la concursul “Toti Luceferii colinda”