miercuri, 22 decembrie 2010

,,Oui, je parle francais en primaire’’

În cadrul proiectului ,,Oui, je parle francais en primaire’’derulat de ISJ Mureş în colaborare cu CCF Cluj şi UPM Tg.-Mureş, la 15 .12. 2010, a avut loc  a treia  activitate  de promovare a limbii franceze în rândul elevilor şi de sensibilizare a populaţiei şcolare (ciclul primar) faţă de studiul acestei limbi. Gazdele acestei activităţi  au fost elevii  clasei a IV-a A , învăţător Rusu Zita-Kamelia.
 Profesoarele coordonatoare Todoran Carmen şi Ciuchină Veronica au ţinut o activitate având ca temă povestea lui Moş Crăciun. S-au învăţat câteva cuvinte specifice temei, s-au desfăşurat jocuri de atenţie, s-a spus povestea lui Moş Crăciun în limba franceză( cu cuvintele învăţate şi câteva cuvinte de legătură), s-a învăţat o colindă şi a urmat atelierul de lucru.
În cadrul atelierului de lucru elevii au realizat felicitări şi au scris o urare în limba franceză.Activitatea a fost una interactivă, antrenantă, copiii au fost receptivi şi foarte harnici.
Prof. V. Ciuchină a înmânat o diplomă colectivului clasei şi învăţătoarei pentru participarea activă la derularea proiectului, în general, şi a activităţii de azi în mod  în mod special.