joi, 23 decembrie 2010

Bradul de Craciun

 Craciunul nu mai e Craciun !!

Nu mai e sentimentul acela de sarbatoare si chiar  se intampla ca intr-un an sa nu te colinde nimeni ! Unde sunt traditiile noastre ? Cand toata familia impodobea bradul, se primeau cadouri, se colinda….unde este spiritul craciunului romanesc ???

Va spun eu unde e !! E prin strainatate… Americanii ne-au invadat iar noi,ca prostii, am preluat doar obiceiurile lor,adica mai precis reclamele lor. Toate astea au dus la un nou craciun…un craciun Coca-cola Christmas ! Acuma toata lumea stie Jingle Bells, dar daca ii intrebi de un colind de-al nostru le e mult mai greu.
Adevaratul scop al acestui material este de fapt sa readuca aminte romanilor ce este de fapt spiritul Craciunului. El nu consta in cate tone de cola/wischy [ dupa caz ] sau cum  se scrie…spiritul craciunului consta  in colinde traditionale, intr-un brad frumos impodobit [ acesta este adevaratul simbol al craciunului !! nu Cola !! ] si cea mai importanta este bucuria si curatenia sufleteasca ! Lucru care este mult prea putin luat in seama !
In seara asta am impodobit si eu bradul si va las o poza…poate poate va mai vine chefu de un Craciun romanesc!
Dragos Moldovan,cls. a - VIII-a A