marți, 21 decembrie 2010

Mit jelent neked a Karácsony?

A karácsony a szeretet ünnepe. Jézus Krisztus megszületett, hogy kimentsen ebből a bűnös világból. Szenteste templomba megyünk, meghallgatjuk a róla szóló történetet. Majd hazamegyünk és átadjuk ajándékainkat. A fa körül énekelünk, örülünk annak, hogy Jézus megszületett értünk. Együtt van a család, meglátogatjuk a rokonokat, ismerősöket. Karácsonykor az emberek szívében boldogság van. Számomra a Karácsony ezt az együtt eltöltött boldogságot jelenti.
Johanna

Karácsonykor Jézus születését ünnepeljük. Ilyenkor az emberek együtt imádkoznak azért, hogy a Megváltó megszabadítsa az embert bűneitől.
Karácsonykor nem az a lényeg, hogy ajándékot kapjunk, hanem az, hogy továbbítsuk azt a szeretetet, amit a Messiás ajándékozott nekünk. Jézus születése fényt támaszt az ember szívében. Karácsony szerintem a szeretet, a tiszta érzések ünnepe.
Boti

Jézus Krisztus születése nagy öröm, hiszen Ő Isten Fia. Minden évben megünnepeljük ezt az eseményt, és ilyenkor mindenki csak erre gondol. Már adventben elkezdünk készülődni a karácsonyra. Vasárnaponként templomba megyünk és ebédkor meggyújtjuk az adventi koszorú gyertyáit.
Timi

Számomra Krisztus születése a legfontosabb ünnep, amikor eljön közénk a Messiás. Számomra a megtisztulás és a befogadás ünnepe. A várakozás ideje alatt igyekszünk
megtisztulni bűneinktől, hogy szívünkbe helyet készítsünk és befogadhassuk a Megváltót. A Megváltó a szeretetet, a tisztességet, a jóságot hozta el nekünk.
Tekla

A karácsony fontos, mert az Úr Jézus születését ünnepeljük. Nem is annyira az ajándékoknak örülök, hanem a kellemes időtöltésnek a családban, és annak, hogy a barátaimmal mehetek kántálni. Karácsonykor minden ember szívét megtölti a szeretet. Advent idején a családommal kimegyünk az erdőbe díszeket gyűjteni az adventi koszorúra és a karácsonyfára, például fagyöngyöt szedünk, abból készítjük az adventi koszorút, fenyőtobozokat befestünk, azok lesznek a karácsonyfa díszei. Nekem a karácsonyra készülődés örömteli munka, karácsony pedig ünnep- az év legszebb ünnepe.
B. Örs

Számomra Jézus születését jelenti. A család ebben az időszakban több időt szentel az együttlétre. Karácsony estéjén összegyűlünk és együtt ünnepelünk.
Már advent első vasárnapjától várakozás tölti be a szívünket. Nemcsak a lakást díszítjük fel, hanem lelkünket is ünneplőbe öltöztetjük karácsonyra.
Szabi

Számomra a karácsony a legszebb ünnep az összes közül. Örömmel tölt el mikor látom a gyerekek arcán a mosolyt, a vidámságot, a szülők készülődését együtt a gyerekekkel.
Természetesen örülök a fa alá kerülő ajándékoknak is. Szerintem nincs szebb a karácsony ünnepénél.
Júlia

Karácsony azért szép és fontos, mert a szeretet ünnepe. Együtt van a család és megajándékozzák egymást.
Szabolcs

A Karácsony egy szép ünnep, amikor Jézus Krisztus születését ünnepeljük. Az öröm, ami betölti ezt az ünnepet nem az ajándékokból fakad, hanem az igazi szeretetből, amellyel átnyújtjuk és fogadjuk azokat.
Evelyn

Karácsonykor felkeressük a rokonokat, barátokat, együtt járunk kántálni. Ezt jónak tartom, szeretek csoportban énekelni. Úgy érzem ezzel másoknak is örömet szereztem.