vineri, 10 decembrie 2010

Delicventa juvenila

  Intr-o seara racoroasa de vara tarzie ,Doamna Popescu parasi incinta institutiei de invatamant si se indrepta spre birou.                 
  Ea se urca la bordul unui BMW de culoare neagra.Introduse cheile in contact, porni motorul si vira la stanga.Locul unde lucra  se afla la o distanta de 15 km, iar doamna circula cu o viteza regulamentara.Trebuia sa strabata o sosea ingusta inconjurata de plopii inalti.Era o zona slab circulata si putin iluminata.
  Se opri in parcare, isi lua geanta si porni semnalul de alarma al masinii.Pentru a intra la birou trebuia sa strabata o alee de aproximativ 30 m care era in bezna totala. Increzatoare,porni inainte, fiind sigura ca totul era in regula.Deodata din tufele care imprejmuiau aleea, se napustira asupra ei un baiat de 16 ani care o imobiliza.Doamna Popescu se zbatuse cat putu ,dar in zadar.Baiatul ii fura geanta, unde erau cheile de la masina, iar femeie fiind foarte speriata, nu mai facu fata si cazu lesinata pe jos.
  Individul fugi de la locul faptei si se repezi la volanul BMW-ului.Porni motorul si accelera pedala.Cu toata viteza iesi din parcare si o lua inainte pe soseaua ingusta.Crezand ca este seara si ca nu exista nici un radar pe drum, circula cu o viteza de 90 km/h pe un drum unde limita de viteza este de 60km/h. Dar spre surprinderea lui, in spatele unei cladiri mai inalte se afla o masina de politie care il detectase.Politistul ii facu semn sa opreasca, iar hotul neavand incotro inceti autovehicolul. 
  Intre timp, Doamna Popescu fusese gasita de un angajat de la birou care chema salvarea si politia. Femeii i se acorda primul ajutor ,iar politia incepu investigatia.
  Politistul cand vazu soferul vehicolului si numar de imatriculare i se paru suspect si il interoga pe minor.Stiind de furtul care a avut loc, anunta prin statie gasirea vinovatului,iar la fata locului sosi un  echipaj de politie care ii intocmise acte de cercetare penala si il transporta la sectie.Fusese anuntati si parintii lui care vor fi sanctionati in functie de decizia judecatoreasca.
  Dupa lungi dezbateri, minorul este acuzat de furt, conducere fara permis si in urma anchetei se va decide pedeapsa pe care o va primi.  
Larisa Pamfilie ,cls. a VIII-a B