miercuri, 22 decembrie 2010

Clasa a II A in plina actiune de Sarbatori...



Sfarsit de an incarcat de activitati organizate de scolarii clasei a II-a A : 
* In 17 decembrie, 26 de elevi din cei 30 ai clasei au participat la concursul "Cangurasul explorator", concurs organizat pe plan national. Stapaniti de emotii, elevii s-au concentrat si au raspuns cu multa seriozitate la intrebarile cuprinse in revista de concurs. Emotiile lor au fost rasplatite in final cu multe dulciuri din partea organizatorilor, iar dupa afisarea rezultatelor, eforturile lor vor fi rasplatite cu diplome.
* Pentru a marca sarbatorile de iarna, si-au invitat parintii si bunicii la "Seara colindelor" organizata in 20 decembrie, in sala lor de clasa. Fiind copii talentati la muzica, ei au trecut peste emotii si au incantat publicul cu multe colinde, cantece si poezii dedicate iernii si sarbatorilor, colinda lor fiind rasplatita de catre parinti, mesagerii lui Mos Craciun, cu multe cadouri, prajituri si sucuri. Atmosfera de sarbatoare a cuprins si parintii, acestia inchinand un pahar de vin si gustand din cozonacii pregatiti pentru aceasta zi speciala.
* Dupa seara de colinde, au pornit la colindat, a doua zi dimineata, la Gradinita cu program prelungit nr. 16, la invitatia doamnelor educatoare Renate Vlad, Doina Petras si Camelia Barna (educatoarele din urma cu un an si jumatate a multora dintre scolarii clasei). Pe scena salii de spectacol a gradinitei, copiii au colindat si au incantat publicul format din copiii gradinitei, insotiti de educatoarele lor. Au fost invitati apoi in sala grupei mijlocii, unde doamnele educatoare Doina Petras (bunica gemenelor Karina si Brigitte - clasa a II-a A) si Renate Vlad (mama Ancai - clasa a II-a A) au rasplatit colinda scolarilor cu ceai cald, biscuiti, napolitane si mere. Copiii s-au jucat impreuna cu cei mici la masutele acestora, amintindu-si de anii de gradinita si exprimandu-si dorinta sa ramana o zi intreaga sa se joace sau sa mai revina. Au parasit gradinita cu nostalgia clipelor petrecute in urma cu un an si jumatate in incinta ei si cu invitatia facuta celor mici pe care ii asteapta anul viitor la colindat la scoala noastra.
Inst.Viorica Rusu