În urmă cu un an,impreuna cu doamna dirigintă Codruţa Băciuţ, am început un proiect de cunoaştere a colegilor nostri de la şcoala " Ion Creangă" din Brăila. Acest proiect a început la Tg- Mureş, având un deosebit succes,lucru care a fost prezentat şi în presa locală. Acum, intr-o frumoasă zi de toamnă, înainte de începerea noului an şcolar, continuăm "Curcubeul peste Carpaţi " ,unind mai mult şcolile noastre. Într-o frumoasă zi de sărbătoare, pe 5 septembrie 2010 plecăm în mica noastră călătorie spre Galaţi.
Galaţiul este situat în apropiere de colţul celor 3 frontiere, în Moldova. Oraşul are o istorie încărcată, datorită faptului că este plasat pe Dunăre. Comorile Galaţiului sunt adunate în "Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii", denumit de aseamenea Grădina Botanică sau Parcul Dentrologic,ce conţine un planetariu unde am călătorit prin toate colţurile Universului. Obiectivul principal al Planetariului îl reprezintă popularizarea astronomiei prin prezentarea de spectacole adresate publicului vizitator, precum şi educaţia prin astronomie. Călătoria noastră a
continuat la acvariu, el deţine 69 de specii de peşti din diferite bazine hidrografice, printre care peştele înger, domnişoara cu coadă albă peşti exotici din America de Sud.Este primul acvariu deschis în Romania cu piranha din lunca inundabilă.
Galaţiul este situat în apropiere de colţul celor 3 frontiere, în Moldova. Oraşul are o istorie încărcată, datorită faptului că este plasat pe Dunăre. Comorile Galaţiului sunt adunate în "Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii",
continuat la acvariu, el deţine 69 de specii de peşti din diferite bazine hidrografice, printre care peştele înger, domnişoara cu coadă albă peşti exotici din America de Sud.Este primul acvariu deschis în Romania cu piranha din lunca inundabilă.
Nu a rămas nevizitata nici Gradina Botanică înfinţată în anul 1990. Ea are o bogată colecţie de plante din zonele tropicale şi subtropicale. Principala atracţie a grădinei este gradina japoneză, cascada şi lacul minunat cu nuferi. Excursia noastră se încheie vizitând unul dintre cele mai interesante muzee. Aici se desfăşoară activităţii de cercetare - gestionare a colecţiilor ştiinţifice. Patrimoniul ştiinţific al secţiei cuprinde peste 7000 de piese aparţinând următoarelor colecţii: mineralogia, etomologia, mamalogia. Întorşi mulţumiţi acasă de vizita făcută, istoviţi dupa atâtea vizite ne pregătim pentru surprizele ce vor urma în zilele următoare.
Andrada Codarcea, cls. a VII-a A