duminică, 21 noiembrie 2010

Milyen egy tökéletes család?

Szerintünk nincs tökéletes család, ahogy tökéletes ember sincs. De a tökéletes családban csak jó és szép dolgok történnek, mivel az apa együtt reggelizik családjával, majd elviszi gyerekeit az iskolába, aztán dolgozni megy.
Az apa szereti munkáját és nagy odaadással végzi. A délutánt családjával tölti, gyerekeinek segít a leckékben, feleségének a háztartásban vagy akár elviszi szeretteit kirándulni, sétálni. A gyerekeivel minden fontos dolgot megbeszél, türelmesen meghallgatja gyerekei véleményét mindenről. Szereti és megóvja családját.
Az anya reggel kicsit korábban kel fel, hogy elkészítse a reggelit, szívesen gondoskodik családjáról. Szereti és megóvja családját. Ő nem jár munkahelyre, de tisztán és rendben tartja a lakást: mos, főz, takarít. Amikor gyerekei és férje hazaérkeznek valami finomsággal, süteménnyel lepi meg családját. A tökéletes anya türelmes gyermekeivel és férjével szemben, minden fontos dolgot megbeszél családjával. Egyetértésben élnek és békében, szeretetben .
A tökéletes gyerek reggel noszogatás nélkül kel fel. Az iskolában figyelmes, szófogadó. Miután hazaér leckéit elvégzi, tanul. Szüleit tiszteli, szót fogad, szobájában rendet tart. Szüleinek nem felesel, engedelmes, a rossz jegyeket is elmondja szüleinek és vállalja. Szüleivel együtt levonják a következtetést. Szerintünk ilyen egy tökéletes család és mindenkinek igyekeznie kell hasonlítani hozzá.
Dóczi Orsolya és Demeter Eszter