duminică, 21 noiembrie 2010

Colaborarea tineri-adulti

Cea mai mare problema cu care se confrunta astazi oamenii este comunicarea.
De-a lungul timpului fiecare generatie tinde sa creada ca este cea mai desteapta.Tinerii,plini de elan, vor sa zboare spre locuri nestiute si sa faca fapte nebanuite.Adultii, speriati de asa zisa lor nesabuinta, cauta sa-i opreasca prin diferite mijloace si sa-i indrume dupa propria lor experienta de viata.
Este dovedit stintific faptul ca un parinte prea protector este un obstacol in cale reusitei copilului sau,dar un parinte care stie sa-si lase copilul sa exploreze lumea este un succes pentru reusita acestuia in viata. Cert este ca pe atunci vremurile erau altfel: copiii nu traiau asa cum traim noi acum.Ar trebui sa ne simtim norocosi deoarece ei trebuiau sa munceasca pe camp,sa aiba grija de frati lor mai mici si in acelasi timp sa mearga si la scoala, sa invete, pentru viata ce ar urma…
Toate acestea sunt normale: avantul tinerilor, sfaturile adultilor,intelepciune bunicilor.Dar, daca faptele s-ar repeta la nesfarsit, lumea ar ramane asa cum este. Chiar daca faptele
nesabuite le aduc numai problem, lumea progreseaza prin ei.”Numai prostul da de doua ori cu capul de aceeasi grinda.Cine e inteligent a doua oara se apleaca".Poate daca toate acestea necazuri ar fi mai mici si daca ar asculta si de vorbele adultiilor si ale bunicilor procesul ar fi mult mai rapid iar tinerii s-ar dezvolta si ar duce mai departe tot ce au facut bun inaintasi lor.
In concluzie, este bine ca generatiile sa colaboreze intre ele , fiecare aducand ce au mai bun pentru prosperitatea tuturor.
Alexandra Ciotea, cls. a VII-a B