marți, 30 noiembrie 2010

Vin Sarbatorile...

     Se aproprie luna decembrie…Toti copiii,cu mic cu mare, stiu ca va veni Mos Craciun.El vine incarcat cu muuulte daruri,dar,numai pentru cei cuminti.Asa ca,cei care pe timpul anului nu au prea fost cuminti,acuma se linistesc in speranta ca Mosu’ ii va ierta.
     Dar pana la urma sarbatorile nu constau doar in cadouri. Oare nu este un lucru mai placut,mai ales iarna,ca toata familia se aduna in jurul focului,al bradului,in seara de Craciun,si canta colinde?Mirosul coplesitor al prajiturii mamei,pe care o prepara cu cel mai rar si pretios ingredient:dragostea.Inainte sa vina Mosu’,copii merg la colindat.Si ce bucurie cand primesti de toate:cozonac,prajitura,covrigi…Dupa ce toata lumea se duce la culcare,Mosu’,se strecoara tiptil,lasa cadourile,pentru fiecare,apoi asa repede cum a venit,a si plecat.Si ce fericiti si incantati sunt copii dimineata cand descopera cadourile!
     La cateva zile dupa ce pleaca Mosu’,se pregateste sa plece si anul,asa ca toata lumea il intampina pe cel nou.In dimineata de 1 ianuarie,toata lumea ciocneste pahare de sampanie si isi ureaza la multi ani.Ce spectacol minunat e pe cer, unde mii de luminite danseaza!
Andreea Nacu, cls. a VIII-a A