vineri, 19 noiembrie 2010

Mare ti-e gradina ,Doamne!!!

Ca oamenii sunt superficiali si inteleg din ceea ce li se spune cam ce vor ei, stim demult.Ca suntem o grupare de "raspandaci" care transmitem mai departe orice lucru, eventual inflorindu-l putin,ca sa ne "aducem si noi contributia" e, de asemenea, arhicunoscut.Dar uneori am senzatia ca train chiar intr-un teatru absurd,de care pana si Eugene Ionescu ar fi mandru.
Toata "calugariada"(calugarii ucigasi) aceasta care ne-a cuprins in ultimele zile e deja de poveste.Oameni care ti se pareau absolut normali pana acum sunt "cuprinsi de panica", dezbatand cu o energie demna de o cauza mai buna o simpla prostie,pe cat de ridicola, pe atat de plictisitoare.Jumatate din glumele tinerilor sunt legate zilele acestea de subiectul in cauza, lucru care arata ca mai sunt si oameni cu simtul umorului. Iti vine sa mori cand vezi cat de "serioase" au devenit autoritatile in a trata problema.S-a mai gasit ceva care sa distraga atentia e la problemele noastre de zi cu zi.Asa ca trebuie exploatat!
Miercuri seara am fost asaltat pe messenger de tot felul de aberatii, iar unui elev de al meu i-a venit ideea sa faca un pamflet prin care sa rada bine de toata aceasta sinistra (nu doar prin subiect ,ci si prin atitudinea oamenilor) poveste.Nu de alta dar aparuse si varianta ca "s-au furat copii de la Scoala 2".Mai lipsea sa apara panica si printre parintii de la scoala noastra.
Culmea este ca materialul a fost accesat de peste 1600 de oameni in prima seara, in decurs de 3 ore, iar a doua zi de inca peste 1800.Toti cuprinsi de febra de afla noutati despre prostia in cauza.Stai si te minunezi. Nimeni nu e interesat de ceva de valoare,dar senzationalul de prost gust aduce vizite foarte multe.Si mai "dragut" este ca unii nu au citit materialul in intregimea lui, dar s-au grabit sa isi exprime propria parere despre "eveniment", nerealizand de fapt ca pamfletul ironizeaza exact  oameni ca ei!!!Si mai mult, la final scrie negru pe alb "acest material este un pamflet, iar cei fara simtul umorului sunt rugati sa il ignore". Degeaba insa...
Asa ca iti ramane sa exclami,la fel ca in multe alte dati :"Mare e gradina ta,Doamne!" 

prof. Ioan Laslo
*cei care au facut poza isi cer scuze cainelui!