duminică, 21 noiembrie 2010

Egy tökéletes család

Mindenki szeretne egy tökéletes családban élni, de est nem olyan egyszerű megvalósítani, ugyanis összetartás és bizalom nélkül ez nem sikerülhet.
A legfontosabb amire szükség van az a szeretet. A szeretet átsegíti őket még a legnehezebb időkön is.
A tökéletes családban az apa a család feje. Ő hozza a nehéz és fontos döntéseket, de mindenben meghallgatja a család többi tagját is. Továbbá ő óvja meg és tartja össze a családot. Ő szerzi a kenyeret, de a házimunkák elől sem riad vissza. Szívesen segít, amiben csak tud, és még egy fárasztó nap után sem sajnál egy kedves sót, egy mosolyt családjától. Örül, hogy szeretteivel lehet, és hétvégi programokat szervez, ahogy csak az ideje engedi. Hűséges, megbízható, tiszteli a feleségét. Gyerekeivel pedig megértő és barátságos. Mindig a helyes életre neveli őket.
Az anya szerepe talán a legnehezebb, hiszen rá hárul a legnehezebb feladat: saját magán kívül még a család többi tagjáról is gondoskodnia kell, nem beszélve a házimunkáról. Mindig megértőnek és türelmesnek kell lennie, a gyerekek összes problémáját meghallgatnia. Segít a gyerekek házi feladatában, mindig finom ételt tesz az asztalra, és emellett még munkába is jár. Ami a legfontosabb, hogy mindig erős marad, és próbálja mindig a dolgok pozitív oldalát nézni. A lehető legjobb gyerekkort és a legtöbb szeretetet biztosítja. Sok kis aprósággal lepi meg családját és minden meglepetésnek örül, sosem alázza meg gyermekeit. Férjére nem féltékeny, és nem kér mindent számon.
Egy tökéletes családban a gyerek mindig elvégzi a rábízott munkát, próbál, amiben csak tud segíteni szüleinek. Házi feladatát mindig a legjobb tudása szerint végzi, szót fogad és megfogadja szülei tanácsát, hiszen tudja, hogy szülei jót akarnak
Szász Bernadett és Katyi Petra