luni, 22 noiembrie 2010

Mostani vicceink

Utazik a szőke, a barna és a fekete hajú nő a repülőgépen. A repülő el kezd zuhanni. Mindannyian megijednek de ekkor megjelenik a jó tündér és megkérdezi őket mit szeretnének, milyen madárrá változtassa őket. Mondja a fekete: „Én egy hollóvá szeretnék változni, mert az olyan szép fekete...”- és máris szárnyra kelt. Erre a barna került sorra, ő meg azt kérte: „Legyek sas, mert az olyan szépen tud repülni...” és már libbentek is a tollúi amint belekapott a levegő. Ekkor került sorra a szőke nő: „Én legyek pingvin, mert az olyan cuki...”
                                          
Egy Trabant robog az autópályán, amikor  egyszer csak lefullad. Gondolja stoppol, hátha az egyik autó el tudja vontatni. Három óra stoppolás után egy Ferraris megáll és így szól hozzá.
-          Elvontatlak, de ha túl gyorsan megyek dudálj.
Mennek 50-el, 80-al, 100-al, amikor egyszer csak elhalad mellettük egy fekete Lamborghini 300-al. A Ferrari nem hagyja magát és ő is rágázol. Mikor egymás mellett mennek a Trabant elkezd dudálni mert túl gyorsan mennek. Ekkor haladnak el egy benzinkút mellett. Az egyik vevő bemegy a boltba:
-          Nem fogod  elhinni, hogy mit láttam! Láttam egy Ferrarit
amint egy Lamborghinivel versenyezett, utánuk meg egy Trabant ment és rájuk dudált, hogy menjenek gyorsabban vagy álljanak el az útjából

Nyuszika ül a járda szélén és reszeli a körmét. Arra jár a róka és megkérdi:
-Mit csinálsz nyuszika?
-Reszelem a körmömet és várom az oroszlánt, hogy széttépjem.
Másnap arra jár a farkas és megkérdi:
-Mit csinálsz nyuszika?
A válasz most is ugyanaz:
-Reszelem a körmömet és várom az oroszlánt, hogy széttépjem.
Harmadnap az oroszlán jár arra és ő kérdi meg:
-Mit csinálsz, nyuszika?
-Reszelem a körmömet és beszélek hülyeségeket.

Versenyek, rejtvények


A júniusi lapszámunkban megjelent rejtvény megfejtése a következő: a képen Aranka György, Marosvásárhelyen munkálkodó nyelvművelő szobra látható amelyet az idén állítottak a nemzeti színház mögötti kicsi parkocskában
A mostani rejtvényünk is egy képrejtvény. Egy domborműről van szó. A kérdés az, hogy kit ábrázol ez a dombormű, körülbelül mikor készült, és egy rövidebbecske fogalmazásra is szűkségünk lenne az ábrázolt szebélyhről és arról, hogy miért is kellene minket érdekeljen az, hogy kit ábrázol ez a dombormű.