duminică, 21 noiembrie 2010

Ünnepeljünk együtt !

Újra nyakunkon a karácsony, a szeretet ünnepe. Ez azt is jelenti, hogy december az ajándékozás hónapja, és már araszol a vakáció. Mi is nagyon várjuk az ünnepet, a vakációt, na meg a Mikulást.
            Már sokan könyveket vásárolnak az iskolában szüleiknek, testvéreiknek. Osztályunk persze egymásnak is vesz ajándékot.
             Az osztályfőnök kihirdette, hogy műsorral készülünk , és mindenkinek lesz majd egy választottja, akit karácsonykór meg fog ajándékozni. Nagy volt a nyüzsgés, a várakozás az osztályban.
-          Jaj, vajon kit kell megajándékoznom? - suttogott össze-vissza Niki.
-          Én vajon kitől kapok ajándékot? Vajon kitől? – érdeklődött Réka is.
 Nagy volt a várakozás, már gondolkodtunk is, hogy
mit készítsünk, esetleg

Vásároljunk kiválasztottunknak. Így legalább elfelejtjük az évközben kialakuló viszályokat, nézeteltéréseket, és segít, hogy szívünk elteljen szeretettel, melegséggel. Az előadást a szülőknek mutatjuk be, karácsonyi verseket , énekeket, játékokat adunk elő. Szorgalmasan készülnek a furulyások  és a citerások is.

            Szeretem az iskolánkban a karácsonyi hangulatot, illetve az adventi készülődést.
Sokat beszélgetünk  vallásórán, osztályfőnöki órákon az ünnepről , például, hogy mit jelent számunkra a Jézuskával való találkozás, mit illik ajándékozni  és mit nem, milyenek voltak a magyar karácsonyok régebb. Elbeszélgettünk arról is, hogy biztos van nélkülöző gyerek is. Hogyan segíthetnénk rajta?
           Külön-külön mindenki családjával tölti a karácsonyt, együtt élik meg a szeretet ünnepét. Én is már vártam advent első vasárnapját, hogy feldíszítsük a házunkat, meggyújtsuk az első gyertyát. Különleges lesz ez a karácsony, hiszen ez az első amióta kisöcsém született. Kíváncsi vagyok, hogy örül majd a fenyőfának, hisz ő még alig-alig egy éves. Számunkra ő a Jézuska ajándéka.
         Kívánom minden osztálytársamnak , hogy legyen gyönyörű, boldog és áldott karácsonya , és öltöztessék ünneplőbe a szívüket!

Pap Timea