Sub acest generic, elevii claselor gimnaziale au ales cate o leguma anume, ale carei proprietati au fost discutate in fiecare clasa in parte la orele de dirigentie.Fie ca s-au referit la morcovi, cartofi, varza, sfecla rosie sau dovleac, ei au realizat cat de important este sa manace sanatos, sa consume astfel de legume in plin sezon pentru o mai buna vitaminizare si fortifiere a organismului. Mai mult, ei au colectat astfel de legume, iar apoi le-au donat la doua fundatii umanitare cu scopul declarat de a-i ajuta pe cei nevoiasi. Am primit azi un material de la Fundatia "Cezara", pe care il vom publica mai jos, cu mentiunea ca el va aparea si in cotidianul "Cuvantul Liber".De asemnea publicam poze de la cateva dintre orele de dirigentie (cele care ne-au parvenit), si de la concursul de ornamente din legume care a avut loc vineri, in sala de sport a scolii noastre.De remarcat ca toate clasele au primit diplome de participare, iar la final s-au acordat si trei premii( in ordine, reprezentantilor claselor a VI-a B, a VI-a C si a VIII-a A). Intreaga activitate a fost coordonata de consilierul educativ al scolii noastre, prof. Codruta Baciut, desigur cu aportul a numerosi diriginti. Nici cei mici nu au ramas datori.Ei au facut desene extrem de originale, fiind premiati de un juriu format din profesorii de desen astfel:Denisa Moldovan (a IV-a B), locul I pentru idee si grafica, Teodora Feier (a IV-a B) locul I pentru text si imagine, Vanesa Sopterean( a IV-a B) locul al II-lea pentru culoare, Madalina Archiudean si Teodora Muresan (ambele a IV-a B) locul al III-lea.De asemenea la nivelul claselor a II-a au fost premiate lucrarile elevilor Alexandra Contiu (locul I),Szabo Brigitta (locul al II-lea pentru idee si grafica),Goczi Szabolcs (locul III, pentru expresivitate) si Denes Mogor (mentiune pentru compozitie).
***********************************
Şcoala Generală nr. 2 din Târgu-Mureş
sau
„toamna porţi de rai deschide...”
Câtă bucurie a cuprins ziua în care cadre didactice şi elevi ai Şcolii Generale nr. 2 din Târgu-Mureş s-au întâlnit cu tinerii de la Centrul de Zi „Cezara”. În ziua aceea, s-a definit în modul cel mai frumos şi sincer prietenia. Elevii au adus, în ingenioase coşuleţe, roade ale toamnei la sediul Centrului de Zi „Cezara”. Ei au dorit ca tinerii de aici să aibă un surâs în plus, cel al bucuriei că nu sunt singuri, că lângă sufletul lor nevinovat se aşază suflete purtătoare de cer cald şi liniştitoare mângâieri. În ziua aceea, la Centrul de Zi, de fapt, s-a rostit rugăciunea „Înger, Îngeraşul meu, / Roagă-te lui Dumnezeu, / Pentru sufleţelul meu...”
Desigur, întâlnirea a fost o sensibilă lecţie despre dragostea umană, despre a nu închide ochii la suferinţa altora. Şi această lecţie au iniţiat-o dascăli care îşi onorează pe deplin menirea educaţională. Să numim distinsele cadre didactice care au rămas în privirea tinerilor de la Centrul de Zi „Cezara” ca raze de lumină, alături de gingăşia elevilor Domniilor Lor: profesorii Codruţa Băciuţ, Krisztina Enescu, Laura Bucur, Ioan Laslo, alături de doamnele Gheorghina Stanciu, psiholog, şi Victoria Oltean, bibliotecar.
Întâlnirea de la Centrul de Zi „Cezara” edifică, prin firesc şi seninătate, dragostea de semeni de care are nevoie ziua noastră. „E târziu în lume...”, e noapte şi e frig, dar vine sufletul de dascăl şi de elev să deschidă o carte curată cu numele de speranţă în bine. Generos proiect didactic...
Pentru mâna aceasta întinsă lor, tinerii de la Centrul de Zi „Cezara” desenează cu degetul arătător, în aer, conturul unei inimi pe care aştern literele cuvintelor: Vă mulţumim pentru că v-am văzut cât sunteţi de frumoşi în gând şi la suflet!(Reporter)